Gered door mijn jurk.

Gered door mijn jurk.

12-11-2014

Het is november 2014. Nog een paar dagen te gaan en dan zal ik mijn één en vijftigste verjaardag vieren. Mijn man vindt dat ik erg hard heb gewerkt de afgelopen maanden en zegt me te gaan verrassen met een leuk dagje uit. Ik had alvast een dikke streep door mijn agenda getrokken dus dat zou helemaal goed komen.

De dag voor mijn verjaardag loop ik op mijn tandvlees. Ik had teveel afspraken in een te korte tijd gepland en vanwege hormonale veranderingen kost het mijn lijf extra energie.
Als ik op mijn verjaardag ontwaak hoop ik van harte dat mijn man een dagje ontspanning heeft geregeld. Wegdoezelen in de sauna of zo. Niet dat dat normaal gesproken mijn favoriete dagbesteding is. Ik houd namelijk heel erg van actie, bewegen en afzien. Maar vandaag even niet.

Vol enthousiasme vertelt hij me wat zijn cadeau voor mij is. Hij is er van overtuigd dat het programma op mijn lijf geschreven is. Normaal zou dat zeker ook zo zijn, maar nu denk ik daar spontaan anders over. Een hele dag shoppen in Antwerpen en als klap op de vuurpijl naar het concert 'The Night of the Proms' in het sportpaleis. Triomfantelijk kijkt hij me aan en deelt trots mee dat het hem ook nog gelukt is om staanplaatsen te regelen. Kunnen we nog lekker swingen ook. Hoe leuk is dat?

De lieverd, speciaal voor mij een vrije dag genomen en een pracht van een programma bedacht. Ik reageer zo enthousiast mogelijk. Oei, hoe ga ik deze dag door komen?

In mijn hoofd loop ik mijn kledingkast door. Ik heb vandaag een outfit nodig die mij overeind gaat houden. Met schoenen, het liefst met hak vanwege mijn lengte. Anders zal ik waarschijnlijk tegen ruggen van concertgangers aankijken in plaats van goede artiesten te zien. Ik kies mijn favoriete fuchsia jurk uit met een paar mooi zwarte laarzen erbij waarmee ik, als het moet, een marathon zou kunnen lopen. Mijn man is blij met mijn vrolijke, vrouwelijke outfit die ook tot zijn favorieten behoort.

We gaan shoppen in het regenachtige Antwerpen. Ik voel me erg moe, maar elke keer als ik mijn spiegelbeeld zie en de vrolijke jurk op mijn netvlies krijg gebeurt er iets positiefs met me. Als Image Professional vertel ik mijn klanten vaak dat je kleding kunt inzetten om je fijner te voelen. Nou, ik voel me niet alleen fijn en dankbaar, maar ook krachtig. Hoe is dat mogelijk met zo'n vermoeid lijf?

Ik heb genoten van de dag! Het extra cadeautje voor mij was: 'dat ik zelf heb ervaren hoe ik me echt gesteund heb gevoeld door mijn jurk '. Hoe mooi is dat?