Het oog wil ook wat.

Het oog wil ook wat.

04-03-2015

Met een rood hoofd en de slappe lach lopen mijn vriendin en ik de sportschool uit. "Zo, dat hebben we toch maar mooi geflikt": zegt mijn vriendin die inmiddels 55 lentes telt. Ze voelt zich net als ik veel jonger dan we zijn, maar daar is niets mis mee, toch?
Deze ochtend hebben we voor het eerst een les gevolgd in de seniorengroep omdat dat qua tijd beter uit kwam. Normaal gesproken springen en zweten we tussen de hippe dertigers. Het voordeel van onze leeftijd is dat we zo'n beetje in elke groep kunnen instappen. Tenminste dat vinden wij dan hè.

"Ik ben eigenlijk helemaal niet moe"; zegt mijn vriendin. "Ik zou met gemak nog een uur extra kunnen sporten", lacht ze. Het is natuurlijk logisch dat de les minder intensief is geweest dan wat we gewend zijn.
"Heb jij al die wapperende kipfilets voorbij zien komen?"; vraagt ze. "Nou Dianne, er is geen houden meer aan. De aftakeling is begonnen. En weet je wat nog het ergste is? Wij pasten er prima tussen, whahahaha"; schatert ze.

Tja, zwieberende, fladderende vellen vind ik eigenlijk wel prima. Dat hoort er bij, that's life! Wat meer indruk op mij heeft gemaakt, is het feit dat veel dames van boven de vijftig zich kleden in een te ruim zwart T-shirt bij hun wekelijkse work-out. Hoe anders is dat in de groepen waar de vrouwen van dertig of veertig hun souplesse tonen? Daar is sprake van een kleurrijke happening. Heerlijk vind ik dat. Het doet wat met me, ik krijg er extra energie van.
Mijn bewegingen lijken in deze groepsles soepeler te gaan. Dat is natuurlijk mijn perceptie. Ik zie ook wel dat de veel jongere buurvrouw een halve meter dieper doorbuigt bij de squats dan ik. Maar door alle levendigheid word ik geprikkeld zwaardere gewichten te pakken en me haaks te houden.

De meeste mensen in Nederland zijn sterk visueel ingesteld. Dit houdt in dat je gevoelig bent voor informatie die via je ogen, via beelden, binnenkomt. De hele dag door wordt ons brein geprikkeld met mooie en minder mooie beelden. In mijn vak als Image Professional laat ik klanten zien en ervaren wat uitstraling voor jezelf en voor je omgeving doet.

Kleding is een mooi middel om een fijn beeld van jezelf neer te zetten op elk moment van de dag. Dus ook in de sportschool!