NOOS 1

NOOS 1

08-04-2018

NOOS

In deze rubriek vragen we de komende tien maanden tien bijzondere vrouwen het hemd van het lijf over hun kledingstijl, beste en slechtste aankoop, favoriete outfit en guilty pleasures. Het uitgangspunt is je eigen garderobe. En dat ben jijzelf. Verrassend en altijd goed!
De naam van de rubriek, NOOS, staat voor Never Out Of Stock. De term die in modezaken gebruikt wordt voor een collectie die te allen tijde beschikbaar. Een gewild en altijd aanwezig fashion item.

DIANNE VAN NES (54 jaar)

Mijn bedrijf bestaat dit jaar 10 jaar. Ik ben gek op kleding, overal en altijd! Het is de kunst om te dragen wat echt bij je past. Mode is voor iedereen anders en dat maakt mijn werk zo leuk. Geleid door de persoonlijke verhalen van vrouwen stel ik kledingsets voor hen samen. De komende tien maanden laat ik tien bijzondere vrouwen aan het woord. Ben je ook zo benieuwd wat ze te vertellen hebben? En welke ultieme kleding tip ze graag met je willen delen? In Noos 1 neem ik zelf het voortouw.

Het hoeft niet te kloppen. Liever niet eigenlijk.

Jurk, jeans, colbert, leren jack, trui…..ik heb geen favoriet. I love them all! Het gaat mij meer om de combinatie. Niet perfect op elkaar afgestemd, het mag wel een beetje schuren. Dat het net niet klopt dat heeft mijn voorkeur. Een combinatie van sportief, vrouwelijk en stoer draag ik het liefst. Naast mijn eigen bedrijf werk ik bij een super leuke boutique, Lucy Lane in Den Bosch, waar ik naar hartenlust kan experimenteren. Ik probeer graag iets nieuws. Dat is niet altijd zo geweest. In het dragen van hakken was ik ondanks de pijntjes nogal standvastig ; ik wilde graag groter lijken. Gelukkig heeft de mode me gered, want sneakers is het toverwoord. Geen vurige voeten meer, dan maar een kabouter haha.

Vintage, culotte en flanellen pyjama

Een donkergroen stoer leren jasje heb ik al ruim tien jaar en draag ik af en toe nog. Het tovert nog altijd een glimlach op mijn gezicht. Zo’n typisch NOOS gevalletje. Mijn allerlaatste aankoop is een bruinrode soepel vallende glanzende culotte. Dat is een hippe broekrok en waarschijnlijk prima te combineren met het vintage leren jasje.
Mijn guilty pleasure is mijn dikke geruite flanellen pyjama. Spuuglelijk en verre van charmant, maar heerlijk warm in de koude winters.

Dan zit je half naakt met je bovenstuk de vloer te dweilen

Jumpsuits zijn prachtig vrouwelijk als je iets chiques aan wilt maar liever geen jurk draagt. Helaas heb ik moeten ondervinden dat de jumpsuit niet geheel praktisch is. Zat ik er eenmaal in dan kwam ik helemaal tot mijn recht. Fantastisch! De problemen begonnen pas echt zodra ik naar het toilet moest. Spaans benauwd kreeg ik het als ik erg nodig moest. En als je dan eindelijk zit, zit je half naakt met je bovenstuk de vloer te dweilen. Ondanks alle ellende blijft het een prachtig ding ;-).

Ik ging het door mijn groene ogen anders bekijken

Bij veel vrouwen overheerst zwart in de kast. Dat was bij mij ook het geval tot ik groen als kleuradvies kreeg. Ik had een afkeer voor groen en nu is dat mijn meest favoriete kleur. Het beste kledingadvies ever! Nu, als kleurspecialist, weet ik goed welke kleuren het meest voor mij en anderen doen. Kleur in je garderobe is jeugdig en fris en je omgeving wordt er ook vrolijker van. Dat is echt waar!

Een moodboard werkt verhelderend

Een moodboard geeft je een beter beeld van wat je smaak is. Dit hoeft niet alleen van kleding te zijn. Denk aan interieur, natuur, kleuren, kunst ed. Vergelijk je bord met de kleding die je hebt. Passen die twee bij elkaar of zie je grote verschillen qua kleur, vorm, stijl?
Graag kijk ik met je mee en geef je advies over welke kledingcombinaties goed bij je persoonlijkheid passen. Tip: Meld je aan voor een personal shopping experience bij Lucy Lane. Neem je moodboard mee en we gaan er een tof uitje van maken. Gewoon doen!

Volgende maand in NOOS: Saskia Rexwinkel van Mix-Concepts.