NOOS 10

NOOS 10

10-05-2019

In deze rubriek hebben we de afgelopen tien maanden tien bijzondere vrouwen het hemd van het lijf gevraagd over hun kledingstijl, beste en slechtste aankoop, favoriete outfit en guilty pleasures. Het uitgangspunt was de eigen garderobe. Verrassend en altijd goed! Met deze inmiddels tiende NOOS sluiten we deze inspirerende reeks af.
De naam van de rubriek, NOOS, staat voor Never Out Of Stock. De term die in modezaken gebruikt wordt voor een collectie die te allen tijde beschikbaar is. Een gewild en altijd aanwezig fashion item.

Natasja ( 43 jaar) is getrouwd met Marcel en ze hebben samen vier kinderen ( Gijs 16, Maud 15, Aukje 13 en Saar 11). Ze heeft sinds twee jaar haar eigen praktijk Sketch, waarin ze kinderen, ouders en scholen adviseert en begeleidt met gedragsvraagstukken. Daarnaast werkt ze ook met een erkend programma voor kinderen waarvan de ouders gaan scheiden of reeds gescheiden zijn.

Blijf vooral van mijn haar af

Mijn haar is mijn alles! Het is nog belangrijker dan mijn kleding. Mijn kuif moet precies staan zoals ik voor ogen heb, anders ga ik beslist de deur niet uit. Niemand mag er aan komen want ik ben bang dat het instort of erger nog dat het gaat krullen. Niet alleen mijn kapsel, maar ook mijn nagels heb ik graag onder controle die in de kleurloze lak staan. Het zijn de verlengstukken van mijn persoonlijkheid en vormen de accessoires van mijn totale outfit, die over het algemeen basic is met een stoer accent.

Met vol vertrouwen volle kracht vooruit

Zwart overheerst in mijn kast. Ik vind dat het mooi bij me staat en ik voel me er krachtig in. Dat geldt dan met name voor een colbert of leren jasje dat ik altijd combineer met een jeans. Op hoge hakken kom ik helaas niet vooruit. Met bijzondere sneakers en mijn platte oranje veterschoenen maak ik mijn basic outfit af. Een outfit die mij het vertrouwen geeft dat ik de wereld aan kan. Ik kan me het best concentreren als ik niet aan mijn kleding hoef te denken. Alles vlekkeloos onder controle! Van lingerie tot overjas.  

Intuïtief maar ook selectief

Ik ben erg leergierig en sta positief en met veel energie in het leven. De gele top die ik op de foto draag past daarom goed bij me. Ik ben een snelle en intuïtieve beslisser waar het aan komt op het uitbreiden van mijn kennis. Als het praktisch haalbaar is, heb ik mij zomaar weer voor een cursus aangemeld.

Met kleding ben ik wat selectiever. De laatste aankoop is een zwarte pantalon met krijtstreep. Best wennen omdat ik meestal een skinny jeans model draag. De verkoopster zei dat ik hem zowel in de taille als op heuphoogte kan dragen. Dan haak ik toch af en ging samen met mijn zoon verder. Bij een andere winkel kwam ik dezelfde broek tegen met daarop een mooie top. Bij het zien van deze set was ik alsnog om. Mijn zoon zei: ‘Fijn dat het gelukt is mam! Je focust je zo erg op die broek dat je alle andere mooie dingen niet ziet.’ Hij heeft gelijk want ik zou best  weleens 30 stuks de paskamer mee in willen nemen om me vol overgave te storten op de meest bijzondere combi’s.

Na uren wikken en wegen komt de eerste set als beste uit de bus

Bij de wisseling van seizoenen duik ik de kast in om overzicht te creëren. Voor zakelijke outfits neem ik nog beter de tijd om de kast te doorlopen en bedenken welke sets geschikt zijn om te dragen. Compleet met schoenen en sieraden. Ik verlies mezelf in die momenten en na lang  wikken en wegen komt de eerste set als winnaar uit de bus. Graag zou ik een mooi vrouwelijk pak willen hebben in een kleur die me flatteert. Dat lijkt me echt top. Om die te vinden heb ik denk ik  wel professionele hulp nodig.

Kennis maken met Natasja en haar werk? Bezoek haar website.