NOOS 2

NOOS 2

06-05-2018

NOOS

In deze rubriek vragen we de komende tien maanden tien bijzondere vrouwen het hemd van het lijf over hun kledingstijl, beste en slechtste aankoop, favoriete outfit en guilty pleasures. Het uitgangspunt is je eigen garderobe. En dat ben jijzelf. Verrassend en altijd goed!
De naam van de rubriek, NOOS, staat voor Never Out Of Stock. De term die in modezaken gebruikt wordt voor een collectie die te allen tijde beschikbaar. Een gewild en altijd aanwezig fashion item.

Saskia Rexwinkel  (57 jaar)

Saskia is eigenaresse van MIXconcepts, een mini concept store aan de Taalstraat 130 in Vught Centrum. In haar winkel vind je secondhand kleding, van Zara tot Chanel, een klein assortiment nieuwe dameskleding, accessoires en woonaccessoires.

Doe mij maar kleding met een ziel

Mijn basisgarderobe bestaat uit een rekje van precies een meter lang. Dat verwacht je misschien niet van iemand die al dertig jaar in de mode werkt. Aan het rekje hangen ontwerpen die blijvend zijn. De zogenaamde originals zijn tijdloos en behouden hun waarde. Ik combineer dat met secondhand items. Ik bekeek kleding altijd vanuit een commercieel oogpunt. Als een kameleon paste ik me aan en trok datgene aan wat aansloot bij een bedrijf. Nu heb ik niets met bulkmode; daar zit geen ziel in. In mijn winkel hebben alle kledingstukken een verhaal.

Ik was en ben nog steeds een ‘jeansmeisje’ 

Het liefst combineer ik alles met jeans. Lekker no-nonsense! En soms ook heel praktisch. De afgelopen jaren waren zowel privé als zakelijk niet gemakkelijk.  Als stoere vrouw trok ik een paar boots onder die jeans aan en stond zo letterlijk in mijn kracht (om een nieuwe toekomst op te bouwen). Nu voel ik de behoefte om me meer vrouwelijk te kleden. Ik ben al een tijdje op zoek naar de ultieme jurk. Wellicht ben ik er aan toe mijn zachte, vrouwelijke kant te laten zien.

Het is gevonden geld

Op social media volg ik een aantal bloggers. Vooral dames van vijftig plus die een eigen stijl uitdragen en veel volgers inspireren. Laatst kwam er een vrouw in mijn winkel speciaal voor mij en mijn stijl, dat vind ik zo’n compliment! Zou het mij dan ook lukken om anderen te inspireren? Ik ben daar soms onzeker over. Toch merk ik dat veel vrouwen met andere ogen naar hun eigen garderobe kijken na een bezoek aan mijn winkel. Tegen mijn klanten die kleding inbrengen zeg ik altijd; het is gevonden geld dat anders waardeloos in je kast ligt. Veel belangrijker nog is dat hergebruik goed is voor het milieu.

Guilty pleasure

Waar mijn kleding over het algemeen bestaat uit goede tijdloze basisstukken heb ik een ruim assortiment schoenen. Laarzen, loafers, pumps, sneakers en mijn guilty pleasure: Uggs. Die trek ik bij thuiskomst meteen aan vanwege het hoge aaibaarheidsgehalte. Mijn schoenen spelen een grote rol voor de juiste look. Ik kies ook hier voor de originele labels zonder opsmuk. Eenvoudig en stoer. Als het te bedacht wordt haak ik af. Vaak heb ik al in mijn hoofd wat ik wil gaan kopen.

Zara is mijn grote vriend

Het is erg belangrijk om mijn concept store, het mixen van gebruikte en nieuwe kleding, en alle woonaccessoires een prettig aanzicht te geven. Het rommelige past ontzettend goed bij mij. Het wordt als laagdrempelig en gastvrij ervaren, maar het moet wel een beetje overzichtelijk blijven. Ik laat me graag inspireren door de styling van Zara. De trends qua kleurcombinaties, de laatste fashion musthaves. Wel een aandachtspuntje; niet meer in mijn Lazy Sunday outfit de stad in gaan zonder make-up want ik wil graag het goede voorbeeld aan mijn klanten geven.

Snoepjes in de winkel

Een klassiek gestreept truitje van ruim dertig jaar oud is het oudste item dat ik bezit. Dat draag ik nog met heel veel plezier. Een zwart colletje, leren jasje of spijkerbroek van een bekend jeansmerk, daar word ik ook blij van.De beste tip die ik kan geven is het organiseren van een goede basis garderobe. Spaar er desnoods voor! Zo wil ik graag nog een mooie designers tas en een vintage Rolex. Dat schaf je aan voor de rest van leven. Het behoud de waarde en het staat altijd mooi. En mocht het onverhoopt toch niet je ding zijn dan kan ik het met gemak voor je verkopen. Dat zijn namelijk de snoepjes in mijn winkel. Volg MIXconcepts op Facebook en Instagram.

Op de foto Saskia;
Volgende keer in NOOS: Inge Verhaegh alias French Rebel