NOOS 3

NOOS 3

05-06-2018
In deze rubriek vragen we de komende tien maanden tien bijzondere vrouwen het hemd van het lijf over hun kledingstijl, beste en slechtste aankoop, favoriete outfit en guilty pleasures. Het uitgangspunt is je eigen garderobe. En dat ben jijzelf. Verrassend en altijd goed!
De naam van de rubriek, NOOS, staat voor Never Out Of Stock. De term die in modezaken gebruikt wordt voor een collectie die te allen tijde beschikbaar is. Een gewild en altijd aanwezig fashion item.


Inge Verhaegh  (50 jaar)   

Inge alias French Rebel houdt van mensen, uitwerken van concepten en positieve reuring. Ze is momenteel op zoek naar een nieuwe uitdaging.Zwart en leer dat rockt

Je kunt mij uittekenen in een zwarte of donkergrijze skinny jeans met een zwart leren jasje of blazer. Aan mijn voeten Chelsea boots of hoge sneakers. Dit alles afgestyled met een mooie riem en tas. Ik houd van winterkleding, de mooie kwalitatief hoogwaardige zware materialen. Zodra het warmer weer wordt heb ik een uitdaging. Rokjes en jurkjes draag ik niet, dus moet ik concessies doen. Mijn stijl is clean met een rock tintje.

French Rebel

Ik houd van continuïteit in mijn outfits, een soort van rode draad. Die vind ik bij de Franse labels Zadig & Voltaire en Free Lance terug. Ik heb twaalf jaar in Frankrijk gewoond en deze merken daar in mijn hart gesloten. Ik volg hun collecties op de voet.
Bij Zadig & Voltaire zijn vooral de tijdloze skinny jeans en mooi gesneden colberts mijn favorieten. Met als finishing touch een tas en riem van het merk. Free Lance is voor mij hèt merk voor schoenen. De modellen, het leer, de afwerking. Dat is echt vakmanschap en daar houd ik van. Het liefst draag ik een paar zwarte chelsea boots met of zonder spikes op de hak. Beetje rebels, dus altijd goed.

Koop ik een trui, knip ik er op de juiste plekken wat gaten in. C’est moi!

Ik mix graag nieuw en tweedehands kleding, tassen en schoenen.
Met wat creativiteit en humor kom je een heel eind. Soms knip ik gaten in een H&M trui, een andere keer bedruk ik mijn shirts  met edgy teksten. Op Ebay en Marktplaats sla ik mijn slag met mijn favoriete Franse merken. Het struinen in vintage- en kringloopwinkels doe ik ook graag. Al gaat dat weleens mis en blijkt het toch allemaal niet zo goed te matchen.

Dan zet ik de verdubbelaar in

Fashion is lange tijd mijn werkveld geweest. Ik vind kleding inspirerend. Kleding, accessoires en het juiste kapsel zijn het verlengde van je identiteit. Een outfit waar je jezelf lekker in voelt, geeft je kracht, uitstraling en zelfvertrouwen.
Als ik goede tijdloze items heb gevonden die ik met veel plezier draag dan zet ik de verdubbelaar in. Ik koop dan precies zo’n zelfde stuk nog een keer. Wat sieraden betreft draag ik het liefst een stoer horloge. Op dit moment is dat een horloge met een felgele wijzerplaat, draag ik toch nog wat kleur.

Inspiratie opdoen

Mijn kleding- en haarstijl is langzaam zo ontstaan. Door wat te experimenteren heb ik ontdekt wat bij  mij past.

Op social media volg ik graag ontwerpers en merken die onderscheidend durven te zijn en insta van o.a. de creative director van Z & V Cecilia Bonstrom. Ik houd van haar stijl! Mag ik een week met haar ruilen van garderobe of nog beter, samenwerken met haar?! ;-)

Benieuwd naar het Linked-In profiel van Inge: Klik hier.

Op de foto Inge.
In de volgende NOOS: Caroline van de Wiel van IXXI-hairstudio.