NOOS 4

NOOS 4

13-07-2018

NOOS 4
In deze rubriek vragen we de komende tien maanden tien bijzondere vrouwen het hemd van het lijf over hun kledingstijl, beste en slechtste aankoop, favoriete outfit en guilty pleasures. Het uitgangspunt is je eigen garderobe. En dat ben jijzelf. Verrassend en altijd goed!
De naam van de rubriek, NOOS, staat voor Never Out Of Stock. De term die in modezaken gebruikt wordt voor een collectie die te allen tijde beschikbaar. Een gewild en altijd aanwezig fashion item.

Caroline van de Wiel (50 jaar) 
Caroline is eigenaar van IXXI-hairstudio; een dames-, heren- en kinderkapsalon én een gecertificeerd haarwerksalon in Drunen. IXXI-Hairstudio bestaat ruim 17 jaar en herbergt een team van zeven hairstylisten. Ook is de kapsalon een van de vijftien steunpunten in Nederland van  stichting haarwens.Vrolijk en zelfverzekerd in een sportieve outfit

Kleding is echt heel erg belangrijk voor me. Een trekkende blouse of shirt  onder mijn armen of bij mijn borsten beperkt mijn bewegingsvrijheid, wat me belemmert in mijn werk. Dat voelt zo ellendig, als het even kan kleed ik me dan om.  Daarom past soepel vallende sportieve kleding heel goed bij me. Daar voel ik me vrolijk en zelfverzekerd in. Klassiek staat me stijfjes en dat voelt dan letterlijk zo, dan voel ik me oud.

Na een dag knippen schud ik mijn borsten los

In de salon dragen we allemaal zwarte kleding, de uniforme look van IXXI. Thuis heb ik een apart rek voor alle zwarte items. In tegenstelling tot vroeger maak ik nu geen onderscheid meer tussen een werk en privé garderobe. Nu ik zelf de klanten niet meer verf, lijdt mijn kleding minder. Wel gooi ik na een dag knippen thuis mijn top en bh uit om even flink met mijn borsten te schudden zodat alle haren eruit vallen. Lekker los en bevrijdend!

Ik kan heel goed shoppen

Shoppen is mijn grootste hobby, een heerlijk uitje! Ik ga dan ook echt om te scoren. Online doe ik geen aankopen, dan mis ik de beleving van het uitje. Ik wil de stoffen voelen, de kleuren zien en de kleding passen. Sinds ik een professioneel kleuradvies heb gehad vul ik mijn garderobe aan met kleur.  Het valt me op dat ik veel meer complimenten krijg als ik kleur draag.

Ziener en doener

Visueel ben ik sterk ingesteld en ben altijd met stijlen bezig. Ik kijk graag naar de kleding- en haarstijl van mensen. Ook laat ik mij graag inspireren door interieur- en tuintrends. Met mijn creatieve brein kan ik het niet laten om nieuwe trends op een leuke manier in de salon toe te passen. Met weinig geld toch een eigentijdse vibe aan mijn omgeving geven. Heel inspirerend en soms ook vermoeiend omdat mijn hoofd altijd vol energie zit.

Rode loper

De salon heeft vorig jaar de Zilveren Award van TrendVision van Nederland gewonnen. Een prachtige prijs! Voor shows en gala’s die daaraan gekoppeld zijn, heb ik speciale kleding. Mijn haar en make-up doe ik dan zelf. Jammer dat er niet vaker gala’s zijn. Het is zo leuk iedereen dan zo uitgedost te zien. Daar kan ik echt van genieten. In de uitverkoop heb ik vorig jaar twee prachtige jurken gekocht, rode loper waardig. Het hangt alvast klaar voor de volgende mooie gelegenheid.

Jammer als we opgaan in de massa

Je haar gemakshalve (te) kort laten knippen, omdat dat lekker praktisch is dat vind ik zo jammer. Een mooi verzorgde coupe passend bij je gezichtsvorm en een klein beetje make-up kan zoveel voor een vrouw doen. Jongeren vallen het liefst ook niet teveel op. Zo jammer als je helemaal opgaat in de massa. Rebels als ik ben laat ik graag zien hoe het ook anders kan.

Wil je kennis maken met Caroline en haar team neem dan contact op met de salon. Je kunt je ook nog aanmelden voor de 'Refresh Your Look dag' op donderdag 27 september. Klik hier voor meer informatie.

Op de foto Caroline.