NOOS 5

NOOS 5

08-08-2018

In deze rubriek vragen we de komende tien maanden tien bijzondere vrouwen het hemd van het lijf over hun kledingstijl, beste en slechtste aankoop, favoriete outfit en guilty pleasures. Het uitgangspunt is je eigen garderobe. En dat ben jijzelf. Verrassend en altijd goed!
De naam van de rubriek, NOOS, staat voor Never Out Of Stock. De term die in modezaken gebruikt wordt voor een collectie die te allen tijde beschikbaar. Een gewild en altijd aanwezig fashion item.

Mink van Nes ( 28 jaar).
Mink is onlangs met vriend Lucas en kater Wortel verhuisd van het centrum van Den Bosch naar het pittoreske Nieuwkuijk, en werkt als sales process consultant bij Puma (Dobotex).Kleding is belangrijk maar heeft voor mij niet de hoogste prioriteit. Ik ben praktisch van aard en vul mijn dagen met dingen die ik echt belangrijk vind. Eenvoudige en comfortabele kleding passen het beste bij me. Strijken, sieraden en make-up vind ik zonde van mijn tijd. Voor ik de deur uit ga check ik wel altijd mijn kleding op kattenharen en op dagen dat ik naar het werk fiets neem ik een fris shirt mee. Het moet wel schoon en verzorgd zijn.

Mijn tattoos zijn mijn accessoires

Je ziet mij voornamelijk lopen in basiskleding zoals een baggy jeans, oversized t-shirt en sneakers. Mijn accessoires zijn mijn klassieke kleurrijke tattoos. Ze zijn erg belangrijk voor me en hebben een speciale betekenis. Ze komen het best tot hun recht met eenvoudige effen kledingstukken en kunnen gemakkelijk bedekt worden in situaties die daar om vragen. Ik werk bij een firma in de retail met een informele bedrijfscultuur. Daar kan ik dragen wat ik wil, ook de paar opvallende trendy stukken die ik naast de basis in de kast heb hangen.

Mijn Birckenstocks hebben de halve wereld gezien

Twaalf jaar geleden kreeg ik Birkenstock sandalen. De eerste open schoen waarop ik goed kan lopen. Vanwege een aangeboren hemiplegie (halfzijdige verlamming) ben ik beperkt in mijn schoenkeuze. Ze gaan altijd mee op reis en hebben de halve wereld gezien. In de zomer draag ik deze sandalen of sneakers. In de winter komen daar Dr. Martens kistjes bij. Het dragen van hakken lukt me niet. Wie weet is daardoor mijn Tomboy stijl ook langzaam zo gegroeid.

Nel Veerkamp vliegt businessclass

Sporten en voeding is belangrijk voor mij. Dat zie je met een vleugje humor soms terug in mijn kleding. Bijvoorbeeld een shirt met een afbeelding van een hamburger of ijsco, of een jumpsuit met ananasprint. Lekker gek. Als ik een print draag is dat meestal een basic streepje. De luipaardprint, ofwel de ‘Nel Veerkamp’ print, vind ik momenteel ook super. Onlangs zat ik in een zakelijke vlucht naar Londen tussen de businesspakken en aktetassen. Met een lange wijde luipaard printbroek, grote koptelefoon en rugzak met legerprint was ik een opvallende verschijning. Dat is wel grappig, daar heb ik geen moeite mee.

Dan ruilen we er lustig op los

Als student kocht ik veel voor weinig geld bij H&M en Primark. Nu koop ik liever alleen iets als ik het echt nodig heb en vind het leuker om met mijn (schoon)zus en vriendinnen kleding te ruilen. Laatst kwam ik weer een trui van mezelf tegen die inmiddels drie kasten had doorlopen en waar ik nu na anderhalf jaar opnieuw blij mee ben. Mijn moeder geeft veel kleding aan ons, dan stijl ik dat op mijn manier af en krijg dan veel complimentjes. Ik geef zelf ook makkelijk kleding weg, dan ben ik blij als het weer met veel plezier gedragen wordt.

'Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan'

Dat is een uitspraak die mensen bij me vinden passen. Wat sport betreft ben ik de uitdaging aangegaan en dat heeft er toe geleid dat ik anderen (met name mensen met een lichamelijke beperking) graag inspireer over sport en gezonde voeding. Ik ben geen fitgirl met gelikte foto’s op social media. Ik geef er mijn eigen draai aan met de nodige zelfspot. In verhouding geef ik veel geld uit aan sportkleding want uiteindelijk draag ik dat het meest.

Wil je geïnspireerd worden door Mink volg dan haar stories op instagram.
Foto: Manon van de Laar