NOOS 6

NOOS 6

04-09-2018

In deze rubriek vragen we de komende tien maanden tien bijzondere vrouwen het hemd van het lijf over hun kledingstijl, beste en slechtste aankoop, favoriete outfit en guilty pleasures. Het uitgangspunt is je eigen garderobe. En dat ben jijzelf. Verrassend en altijd goed!
De naam van de rubriek, NOOS, staat voor Never Out Of Stock. De term die in modezaken gebruikt wordt voor een collectie die te allen tijde beschikbaar. Een gewild en altijd aanwezig fashion item.

Iris Sierevogel- van Gorp (51) is getrouwd met Marcel, de naar haar eigen zeggen mooiste en liefste man van de wereld. Hun samengesteld gezin is met hun drie zonen Tom, Jens en Mardy zeer levendig te noemen.

Ruim elf jaar runt Iris een bijzonder smaakvolle damesmodezaak in Valkenswaard. De kleding die ze daar met hart en ziel verkoopt valt onder het midden tot hoog segment.

Ik leef altijd een seizoen vooruit

Kleding is heel erg belangrijk voor me, het laat zien wie je bent. Je uitstraling kan je helpen om bijvoorbeeld je deskundigheid en daadkracht te tonen. Met een verkeerde styling kun je de plank volledig misslaan, vooral in het bedrijfsleven. Zelf kleed ik mij graag volgens de laatste trends. Ik zorg dat ik een goede basis heb in het zwart, een paar mooie jeans en die mix ik met mooie kleurrijke items of met leer. Op het moment is mijn stijl een combi van stoer, chic en sporty. Met een eigen damesmodezaak leef je eigenlijk een seizoen vooruit.

Als je iets heel graag wilt dan levert het wat op

Mijn vader gaf me het advies bij de bank te gaan werken, want met kleding kun je geen geld verdienen. Mijn hart ligt in de mode dus ik plande mijn vakantiedagen zo dat ik als professioneel model modeshows kon lopen tijdens modegala’s in grote steden voor gerenommeerde winkels met prachtige merken. Zo bleef ik toch bezig met fashion. Van mijn allergrootste hobby heb ik uiteindelijk, met een eigen winkel, mijn beroep gemaakt. Mijn droom is uitgekomen. Mijn vader heeft het niet meegemaakt maar hij zou super trots zijn. Mijn langst bewaarde mode item is ook de jurk die ik speciaal voor zijn uitvaart heb gekocht. Ik heb deze nog steeds. Hij past me niet meer, maar het is voor mij een dierbare herinnering aan zijn afscheid.

Er is niets mis aan mooi oud worden

Tijdens mijn modellenwerk en eigenlijk tot mijn 50e kon ik echt alles aantrekken. Nu moet ik rekening houden met mijn steeds veranderende figuur. Ik kijk goed of de kleding me flatteert en of het bij mijn leeftijd past. Ik vind het verschrikkelijk als dames zich veel te jeugdig kleden. Je moet niet doorslaan in jong te willen blijven, maar juist trots zijn in oud te mogen worden. Er is niets mis aan mooi oud worden. Zolang je maar aandacht blijft houden voor je persoonlijke verzorging. Naar mijn mening heb je daar geen dikke portemonnee of botox voor nodig. Ook met een kleiner budget kun je er verzorgd uit blijven zien.

Ruilen met Maxima

Met wie ik een keer zou willen ruilen van kledingkast? Met Koningin Maxima natuurlijk. Zij kleedt zich stijlvol en modieus. Zij snapt hoe de mode werkt. Ik zou wel eens willen ervaren hoe het voelt om als koningin gekleed te zijn. En of ze net als ik een huispak heeft.

Wil je meer weten over Iris en haar droombaan als eigenaresse van een damesmodezaak? Kijk dan op iris-mode.nl of volg Iris op Instagram. Of beter nog: bezoek haar winkel!
Iris geniet er enorm van als klanten haar de vrije hand geven met styling.
Iris: ‘Het combineren van kleuren en merken. Zo creëer ik een unieke set die op de persoon is afgestemd. Dat ontdekken en vernieuwen vind ik mooi, zo kun je echt laten zien wie je bent.’