NOOS 8

NOOS 8

08-11-2018

Never out Of Stock 8

In deze rubriek vragen we de komende tien maanden tien bijzondere vrouwen het hemd van het lijf over hun kledingstijl, beste en slechtste aankoop, favoriete outfit en guilty pleasures. Het uitgangspunt is je eigen garderobe. En dat ben jijzelf. Verrassend en altijd goed!
De naam van de rubriek, NOOS, staat voor Never Out Of Stock. De term die in modezaken gebruikt wordt voor een collectie die te allen tijde beschikbaar is. Een gewild en altijd aanwezig fashion item.

Marjolijn van Spaandonk (40) is freelance tekstschrijver. Samen met Harold heeft ze twee dochters van 9 en 7 en een zoontje van 4 jaar.

Waar nodig voeg ik een vleugje Marjolijn toe.

Wat kleding betreft houd ik van vrouwelijk neutrale combinaties, maar vaak wel met een twist, een vleugje Marjolijn. Ik probeer verschillende merken met elkaar te matchen. Voor een opening of een receptie wat werk gerelateerd is pak ik meer uit zodat het feestelijker wordt. Nu ik 20 kilo lichter ben klopt veel kleding in mijn garderobe niet meer met mijn figuur. Ik kan wel wat aanvulling gebruiken momenteel, maar wacht even op winst uit de loterij. Ik vind het vooral belangrijk dat mensen er verzorgd uitzien, dat hoeft ook niet veel te kosten.

Dat was wat je noemt een echte kledingblunder, een pikante nog wel.

Jaren geleden, na een halve dag in de Efteling te hebben rondgelopen, merkte mijn man ineens op dat mijn blauwe string wel heel erg door mijn dunne, aangesloten lichtgrijze jurk scheen. Echt geen gezicht, ik voelde me zo ellendig! Er zat maar één ding op: zorgvuldig de string verwijderen op de toilet en de rest van de tijd, onopvallend doch ondergoedloos, uit te zingen. Probleem pikant opgelost!

Ik ben oud genoeg geworden om mode terug te zien keren.

Mijn laatste aankoop heb ik onlangs voor een gelegenheid gekocht en daar ga ik graag mee op de foto voor deze rubriek. Wat ik al lang in de kast heb hangen, twintig jaar om precies te zijn, is een krijtstreep pak. Colbert met pantalon met een uitlopende pijp. Past me weer perfect. Als ik dat aan doe met een leuk vlot T-shirt en sneakers dan kan ik het zo weer aan. Het ‘mannen’pak is helemaal de trend nu. Ik besef dat ik oud genoeg ben om de mode weer voorbij te zien komen. Hoe bizar!

Een panter legging? Never. Niet aan mijn billen!

Mensen met een extravagante opvallende stijl lijken vaak zelfverzekerd. Ik heb ontdekt dat die eerste indruk helemaal niet hoeft te kloppen. Kleding is een laag, een uitingsvorm en die kan bewust of onbewust zijn gekozen. Als tekstschrijver mag ik de prachtige verhalen van mensen optekenen en dan leer je iemand pas echt kennen. Dat is zo mooi!
Ik kan ook erg genieten van catwalk mode. Het is niet draagbaar en past in geen enkele andere context. Maar de creativiteit die er van af spat, geweldig! Dat is ware kunst. Het is trouwens ook een kunst om trends los te kunnen laten. De luipaardprint duikt overal op en kan heel hip zijn, maar je kan de plank ook volledig mis slaan. Een panterlegging? Never nooit aan mijn billen.

Beste tip voor vrouwen.

Na mijn zwangerschappen kreeg ik een keer het advies om mijn borsten eens op te laten meten in een goede lingeriezaak. Ik had geen flauw idee welke maat ik eigenlijk had. Je begint ooit eens met het kopen van een simpele BH. Na drie kinderen, schommelingen van hormonen en het verstrijken van de jaren was het nodig om duidelijkheid te krijgen. Ik merk dat de boven kleding zoveel mooier staat als je een passende BH draagt. Een mooi decolleté mag op subtiele wijze best gezien worden!

Wil je meer weten over Marjolijn en haar werk: kijk op LinkedIn. Of volg haar op Instagram.