Zwart? Altijd in de mode, lekker veilig en onopvallend.

Zwart? Altijd in de mode, lekker veilig en onopvallend.

23-11-2017
Kopen, kopen, kopen.
De toon naar de komende feestdagen is weer gezet. 'Black Friday' als lokkertje voor de consument in aanloop naar de feestelijke dagen, is ook in Nederland een hype.
Wij vrouwen willen graag 'iets nieuws' voor bijvoorbeeld Kerst en Oud en Nieuw. Een mooie jurk of nieuwe blouse is natuurlijk welkom in elke garderobe.
Maar wat als dat item niets voor je doet? Of dat je met je uitlopende mouwen van doorzichtige stof een groot risico loopt achter de kalkoen te blijven hangen in de oven.

We kunnen er niet onderuit om netjes gekleed te gaan, wel zo leuk voor de gasten of gastvrouw of -heer natuurlijk.
Toch is het alweer jaren geleden dat ik een tijdloze zwarte jurk of blouse heb gedragen. Het is altijd te koop en verkopers brengen de voordelen van zwart als feestkleur graag onder je aandacht. Het is de must-have voor de Kerst, liefst nog met een glittertje erbij.
Ik ben zelf toch meer van de volle diepe kleuren. Bescheiden maar niet onzichtbaar.

Afgelopen weken heb ik met een aantal klanten kleding geshopt met het oog op de feestdagen. Hoewel zwart altijd in de mode is, lekker veilig en het een aantal types heel mooi staat etc.etc. hebben we gelukkig ook veel kleur kunnen scoren. Ieder heeft natuurlijk zo zijn eigen wensen en eigen feestjes. Het uitgangspunt van wat je aan wilt gaan schaffen ben jezelf. Wat ga je doen? Waar word jij blij van? Waar ga jij van stralen?
Bekijk eens wat jouw programma is voor eind december en check je kledingkast. Wat is geschikt om aan te trekken. Het maakt namelijk wel uit wat je gaat doen met de feestdagen. Ga je op de sportieve tour? Ben je uitgenodigd voor een chique diner? Ga je het wereldrecord lekker koken voor de hele familie verbreken? Of net als ik, de verlate sinterklaas surprise op het laatste moment in elkaar plakken en verven. 

Je begrijpt het al mijn chique formele zwart blijft wederom in de kast. Want we zijn lekker thuis met de kinderen en aanhang en mijn ouders. Volle bak lol met de eigen gemaakte surprises (hoop ik).
Dus mijn keuze voor dit jaar is een praktische outfit waarin ik stralend mezelf kan zijn. Dat heb ik volop in mijn kast. De keuze is reuze.
Moet alleen rekening houden met genoeg rek in de stof in verband met ons 'all you can eat spareribs' familiediner welke mijn man Pim weer gaat verzorgen ;-). 

Ben benieuwd wat jij gaat doen en wat je aan gaat trekken!

Maak jij je zorgen over wat te dragen voor een speciaal moment? Of ben je misschien bang dat je thuis komt met een miskoop? 
Contactme en ik denk met je mee.